מתחשק לכם ליצור שינוי בתחום משמעותי בחייכם, ואין לכם מושג איך להתחיל / מעיין גלבוע

שתפו בפייסבוק
צייצו בטוויטר
שתפו בקהילה העסקית שלכם

מתחשק לכם ליצור שינוי בתחום משמעותי בחייכם, ואין לכם מושג איך להתחיל. הכתבה הבאה במיוחד בשבילכם.

סוף השנה האזרחית בפתח, מין תירוץ כזה לעשות סדר, היערכות מחדש על דברים שתקועים, לקחת אוויר לשנה אזרחית חדשה שפתח, את זה שעבר אי אפשר תמיד לתקן, אך אפשר ורצוי לגמרי לבנות תוכנית עשייה לעתיד הבא עלינו לטובה.

אני מאמינה שבהיערכות נכונה, שיח פתוח עם השותפים לדרך, אפשר לשים את הדברים על השולחן, לכתוב על הטוב שהיה ולתכנן בתיקון על זה שפחות או על דברים חדשים שאנו רוצים שיקרה.

הטיפים שלי, ליצירת תהליכי שינוי, שהאמת מתאימים לכל תקופה בשנה.

  1. היו הכי טובים במה שבחרתם להיות. לכולנו יש מספר כובעים במהלך כל יום. חלקנו הורים, עובדים (גם אם עצמאים ועובדים אצלנו), ילדים, בני זוג וכו. כשאתם נמצאים בסיטואציה מסוימת, בה כובע אחד נמצא בפעולה, בחרו להיות שם במלוא מובן המילה, בלי הסחות דעת ועם ריכוז מוחלט, באדם, בילד, בדבר שעומד לנגד עיננו וזקוק לתשומת הלב המלאה שלנו, באותם הרגעים. ברגע שתתמסרו לריכוז, תראו איך דברים מתחילים לקרות, טעיות נחסכות, והצד השני מרגיש בשינוי באופן מידי.
  2. הוו דוגמא אישית – לילדים שלכם, לבני הזוג שלכם, לעובדים שלכם. ברגע שתהיו המודל שלהם, במקום לנאום ולומר מה כן ומה לא, פשוט תעשו זאת בעצמכם. דרך של דוגמא אישית היא הדרך המהירה ביותר לראות תוצאות. אתן דוגמא – כאשר אני בתור הורה, מנהל, לא עומד במילה שלי, במשהו שאמרתי והתחייבתי שאעשה, לא אוכל להטיף לעמידה במילה ובזמנים מצד ילדיי, עובדיי. מהר מאוד אלו מבינים שלמילה שלי אין ערך, ואני לא אחד שניתן ללמוד ממנו. ולכן יישמו בעצמכם את מה שאתם רוצים שיישמו וילמדו ילדכם, העובדים שלכם, ובכלל כל הסובבים.
  3. חצי הכוס המלאה – לנו המבוגרים למודי הניסיון יש טבע להסתכל קודם כל על חצי הכוס המלאה, לראות מה חסר ולנסות להבין איך משפרים, מה מביאים כדי לפצות על החוסר. כאשר אנו בוחרים לשים זרקור, פנס על הלא, על מה אין וחסר, הנפח של הלא בעצם גדל. בזכות דרך החשיבה שלנו, והדרך בה בחרנו לפעול, אנו מעצימים דווקא את מה שעושה לנו פחות טוב. וזה מתחיל בצעדים קטנים. תגידו מילים טובות ומחזקות קודם לעצמכם, פרגנו בסוף יום על העבודה הקשה והטובה שעשיתם. עודדו את ילדכם על ההצלחות שלהם, שידעו איך לעשות זאת גם בפעם הבאה. שבחו את עובדיכם על המקצועיות, ההשקעה. מילה טובה היא בחינם, אינה נכנסת לתקציב המשפחתי כהוצאה, ולא לדו"ח השנתי כשורת הפסד. ההפך הוא הנכון, ברגע שאנו לומדים להתייחס לדברים שקורים לנו ולא כמובן מאליו, לומר מילה טובה, לחייך, ולהתמקד ביש, אנו עושים טוב לסובבים שלנו, וכמובן לעצמינו כהורים, כמעסיקים, כבני זוג, ושאר הכובעים.
  1. הגבול הוא קודם בשבילי! אנו המבוגרים לעיתים חוששים מהמילה גבול, זה גורם לנו לחשוב על קונוטציה שלילית, כזו שלא מניעה לפעולה. אני רוצה להציע לכם הצעה ולהסתכל על גבול, כמשהו סמכותי וטוב, שהוא קודם כל עבורי. כלומר הגבול, המסגרת, יוצרת עבורי, סדר ויכולת להתנהל בעולם עם ביטחון. זה מתאים עם ילדים עם מבוגרים. לדוגמא – במסגרת העבודה יודעים העובדים שלכם את שעות העבודה אותם הגדרתם מראש, ידוע להם גם מה ההשלכות אם לא פועלים במסגרת שעות אלו, לדוגמא צריך להשלים שעות ביום אחר, לעבוד מהבית וכו' בבית יודעים הילדים כי מותר להם לאכול ממתק אחד ביום, או שכל יום אנו מצחצחים שיניים ומתקלחים, ידוע להם גם, מה קורה כאשר הכלל הזה לא מתקיים. כלומר הכלל יוצר סדר, אני מבין ויודע מה הרווח שלי ממנו, ומה המחיר שאשלם במידה ולא יקרה. בסופו של דבר גבול יוצר סדר, הרגל וביטחון של האנשים המתנהלים לפיו.
  1. חזון – הדרך בה המסגרת שאנו נמצאים בה, הערכים עליהם היא מושתת, ערכים אלו ידועים לכל הלוקחים חלק בקבוצה. בחברות גדולות יש לרוב מין כללי הארגון, ושם שזורים הערכים שהחברה מאמינה בהם. במסגרת המשפחתית, אני ממליצה לערוך ישיבת משפחה, תלוי כמובן בגיל הילדים ובמסוגלות ההתפתחותית שלהם, ולדבר על הערכים החשובים לנו כהורים. דוגמא אישית, סבלנות, רגישות, קבלת דעתו של הצד השני וכו. כל קבוצה והערכים בהם היא מאמינה. הרעיון הוא גם ידעו מהם הערכים וכמובן גם שיפעלו בהתאם.
  2. מנהגים – בכל מערכת בה אתם מתנהלים אני ממליצה ליצור חזון לפעולה, מין מפת דרכים כזו שאנו פועלים דרכה, מיישמים אותה, ויוצרים תיקונים ועדכונים לפי צורך. לדוגמא במסגרת המשפחתית – חשוב לי לחזק את הקשרים אחד עם השני אז ניפגש לארוחת ערב מידי שבוע/שבועיים. לדוגמא במסגרת העבודה – חשוב לי ליצור גיבוש בין העובדים ולכן מידי חצי שנה ייערך אירוע ליצירת גיבוש והיכרות עמוקה יותר בין העובדים. במסגרת הזוגית – חשוב לי לטפח זוגיות טובה ומעצימה ולכן נקבע לנו דייט זוגי פעם בשבועיים לפחות, כדי לשמור על הגחלת וכו'. כדי לשבת עם השותפים שלנו, ולחשוב על המנהגים הנכונים והמתאימים לנו, כאלו שגם יחזקו את הערכים בהם אנו מאמינים.
  3. תהיו פתוחים לדברים חדשים – גם כשאתם מגיעים לתפקיד מכובד, או כשאתם הורים כבר לשניים ויותר ילדים, תזכרו שתמיד עומד לפנינו משהו חדש ללמידה. לניסיון שלכם יש משמעות גדולה ביישום ובהתנהלות, אך תמיד להיות פתוחים ללמידה של תכנים חדשים, כאלו שיכולים להאיר לנו את הסיטואציה, ולתת לנו פירוש חדש למה שאנו כבר מכירים. בעולם שלנו כיום, ניתן ללמוד בכל כך הרבה דרכים, הגוגל כמובן, רשתות חברותיות וכו'. כאשר רוצים ליצור שינוי כלשהו, אם במסגרת המשפחתית ואם במסגרת המקצועית, חשוב ללמוד ולקחת השראה מהטובים היותר בתחום. תזכרו שבכל תחום, יש מספר מומחים, ומספר גישות, תמצאו את זו שאתם מאמינים בה, כזו שעל אף ששונה לגמרי מהדרך בה את פועלים כרגע, יכולה גם ליצור עבורכם שינוי מהותי.
  4. שימו את עצמכם במרכז – בשביל לביות ההורים הטובים ביותר שתרצו, המנהלים המקצועיים ביותר שחשבתם, תצטרכו ללמוד לעצור, לקחת נשימה, ולהבין שאתם המנוע של כל הדבר הזה. ולכן בכדי שתהיו בעלי יכולת ומסוגלות, סבלניים ואמפתיים, עבור הילדים שלכם, העובדים שלכם,  אתם צריכים לטפח את התחביבים שלכם שמחזקים אתכם, אתם צריכים לעשות ספורט, בכל צורה, כי הוא זה שהופך אתכם לממוקדים יותר, ערניים יותר.  אתם צריכים לאכול בצורה מזינה, לישון מספיק שעות בלילה. אתם צריכים לחשוב על מה עושה לכם טוב, כי כשלכם טוב, גם לילדים שלכם, וגם לעובדים שלכם, נהיה פשוט טוב.
  1. היו סבלניים – קודם כל עם עצמכם, כי הרי אתם הדוגמא הטובה לכל הסיפור הזה. אך גם לילדים שלכם, וגם לעובדים שלכם. לעיתים כשאנו יוצרים תהליכי שינוי, יש בנו מין צורך כזה שדברים יקרו כאן ועכשיו, וזה לרוב לא ככה. היו סבלניים לתהליך, היו רגישים לטעויות בדרך, היו אמפתיים (גם אתם הייתם פעם כאלו), היו בני האדם, שהייתם רוצים שיהיו כאלה, עבורכם ועבור ילדכם. כשאנחנו מנסים לראות דברים מנקודת המבט של האדם שמולנו, הרבה דברים, בהירים לנו פתאום, דברים פשוט מסתדרים מעצם ההבנה.
  2. דמיינו את תמונה ההצלחה – אמונה היא המפתח להצלחת כל תהליך של שינוי ולא משנה באיזו מסגרת מתנהל. עצרו רגע ודמיינו את תמונת הניצחון, זו שאתם מתכננים להגיע אליה, זו שאתם עובדים קשה ופועלים שלב אחרי שלב כדי לגרום לה לקרות. זה נכון לגבי יצירת שיתוף פעולה בתוך הבית, זה נכון להבאת עוד לקוחות לעסק שלכם, וזה נכון לשינוי מהותי שאתן רוצים להכניס לחייכם, כזה שהזנחתם הרבה זמן, ספורט או תחביב כלשהו אחר. הרעיון שתעצמו את העיניים ותדמיינו בה מופיע בתמונה, ממש תשתדלו לתאר זאת עבורכם כדבר מציאות. תחשבו אילו צבעים מופיעים שם, האם חם או קר, אילו אנשים לוקחים חלק בתמונה, מה לבשתם וכו'

בשביל לצאת לתהליך של שינוי צריך שילוב של תכונות.

אומץ, נחישות, סבלנות, התמדה.

שילוב של אלו יחד, יעזרו לכם לצלוח את השינוי וגם להפוך אותו מכזה שהגיע, לאחד שנשאר.

ואם אין בכם את אחת מהתכונות, גייסו לטובת כך את המומחים, זה יכולה להיות חברה טובה, זה יכול להיות אבא, וזה יכול להיות אדם שלמד והתמקצע בדיוק בתחום שאתם פחות חזקים בו.

שיהיה בהצלחה, עד השינוי הבא

עזרו לנו לחזק את העסקים בדרום

אנחנו מזמינים אתכם להיות שותפים בהקמת מערך השיווק האינטרנטי הגדול בישראל לקידום העסקים בעוטף עזה ואשקלון: לפרטים נוספים ורכישת תשורה: https://www.giveback.co.il/project.aspx?id=3252

סוף עידן המזומן

אין חבר נאמן ככסף מזומן- עדיין אימרה נכונה, אך מהיום מדובר בפחות כסף. לאחר שנים של דיבורים בנושא, ניסיונות טירפוד (בעיקר מצד

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
Call Now Button דילוג לתוכן