זהירות מלכודת: ניתוק מהמו"מ שאתם מנהלים / מיכל יוגב

שתפו בפייסבוק
צייצו בטוויטר
שתפו בקהילה העסקית שלכם

אכן קיים  מצב בו אנו יוזמים מו"מ, פותחים את המו"מ ואף מתחילים להובילך אותו. התהליך מתקדם ופתאום ללא תשומת לב, מגיעים לנקודה קריטית. נקודה המשנה את כף המאזניים לרעתנו. נקודה בה אנו בעצם מציעים הצעות כנגד עצמינו ומחוץ למסגרת המו"מ. מאוד קל ליפול למלכודת זו. איך מגיעים אליה? פשוט מאוד.

אנו מגיעים למו"מ בידיעה ברורה לגבי המטרות והיעדים שאנו רוצים להשיג. אך כאשר אנו שקועים במטרות אלה יתר על המידה, אנו בעצם מאבדים את יכולת ההקשבה לצד השני. הצד השני אומר את דבריו, אנו בתגובה מבטאים את דברינו שאינם בקנה אחיד עם הצד השני, וכתוצאה מוצאים עצמינו בהתקפה חריפה מהצד שכנגד. בתגובה לעוצמת המתקפה שמנגד, אנו מרגישים צורך לחזק את עמדתנו אף יותר ומתחילים בשצף טיעונים, התנגדויות, הסברים, הצגת נתונים, אילוצים, סיבות לחוסר ההסכם וללא תשומת לב נופלים למלכודת של ניהול מו"מ כנגד עצמינו. איפה הצד השני?  הם כבר מזמן לא חלק מהדיאלוג, הם כבר מזמן  לא שותפים לשיח ולמו"מ. אתם בעצם מציעים הצעות כנגד עצמיכם והופ אתם במלכוד.

בשלב הזה אנו בעצם מנוהלים על ידי הרגשות שלכם וכתוצאה מהלופ בו אתם נמצאים, מספקים מידע לצד השני שאילו הייתם מודעים למלכוד זה, לא הייתם חושפים. בשלב זה הצד השני מקבל מידע בשפע ובוחן את כל האופציות הנפתחות עבורם .

זיהוי הנקודה הקריטית

אז מה בעצם קרה פה? איך? ואיך כל-כך מהר? אפשר להצביע על שני גורמים עיקריים להתפתחותו של מצב זה. הגורם הראשון הוא הריכוז שלנו בעצמינו ובמטרותינו. בכך אנו מונעים מעצמינו את יכולת ההקשבה המלאה לצד השני. אנו בעצם שומעים את הצד השני על מנת להגיב ולא על מנת להבין את מה עומד מאחורי דבריהם. הגורם הבא הוא: התנגדות או מתקפה חזקה מהצד השני שמסיט אותנו מהמסלול ההגיוני וממקם אותנו במסלול רגשי. גורם שני זה בשילוב עם הגורם הראשון של ריכוז עצמי, מייצרים את המלכודת האולטימטיבית למו"מ יעיל.

עכשיו שזיהינו את הדינמיקה והנקודה הקריטית למלכוד, מה עושים? הדרך להימנע ממלכוד זה היא לקחת צעד אחורה. ברגע שאנו חשים תחת מתקפה מהצד השני, לזהות את הנקודה הזו ולא להיגרר אליה. אלא פשוט להיות נוכח ברגע. לשמוע , להקשיב ללא שיפוטיות, ללא חיפוש תגובה שכנגד, ללא צורך בהצדקת עמדתנו , אלא פשוט להקשיב ולהבין את הצד השני. מה הם מנסים לאמר הן באופן ישיר והן מתחת לפני השטח.

נקיטת פעולה זו של הקשבה לאוב תוביל את הצד השני:

  1. להוציא קיטור ובכך לפנות מקום רגשי להמשך מו"מ.
  2. לספק מידע רב יותר אודות המצב, עמדתו ואילוציו מה שיחזק את עמדתנו בניהול המו"מ.
  3. לאחר הוצאת הקיטור הצד השני יהיה במקום טוב יותר להקשיב לדברינו.

אז בפעם הבאה שאתם ניגשים למו"מ תזכירו לעצמיכם שאתם לא מתכוונים לנהל אותו כנד עצמיכם ותהיו ערניים לנקודה הקריטית.

מיכל יוגב
מגשרת מוסמכת בתחומי: גירושין, עסקים וארגוני.
מייל: michal@my-gishur.co.il
אתר: www.my-gishur.co.il
פייסבוק: my gishur

עזרו לנו לחזק את העסקים בדרום

אנחנו מזמינים אתכם להיות שותפים בהקמת מערך השיווק האינטרנטי הגדול בישראל לקידום העסקים בעוטף עזה ואשקלון: לפרטים נוספים ורכישת תשורה: https://www.giveback.co.il/project.aspx?id=3252

סוף עידן המזומן

אין חבר נאמן ככסף מזומן- עדיין אימרה נכונה, אך מהיום מדובר בפחות כסף. לאחר שנים של דיבורים בנושא, ניסיונות טירפוד (בעיקר מצד

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
Call Now Button דילוג לתוכן