ישנן משפחות אשר מצליחות לשלב את שני העולמות בצורה מצוינת, אך ברוב המקרים זה מרגיש כמו משימה בלתי אפשרית.
שילוב לא נכון עלול לייצר כעסים, מתחים רבים ולחץ אינסופי, דבר המוביל לתוצאות שליליות בשני התחומים. התמרון בין קריירה והורות מצריך מאיתנו לשלם מחירים רבים, העלולים לפגוע בנו, ביקרים לנו ובעסק.
המערכת הראשונה אשר נפגעת, היא המערכת המשפחתית. הזוגיות מתחילה להתערער, היעדר זמן איכות, ריחוק בין בני הזוג, חוסר אינטימיות, כעסים, אכזבה, תסכול ועוד. ובאותה נשימה, מערכת היחסים עם ילדינו עלולה גם היא לעלות על שרטון. הם חווים את הלחץ והמתח, מושפעים ממנו ועלולים למצוא את עצמם נמצאים תחת "כיתת יורים" גם כאשר הכעס אינו קשור אליהם.
מצב זה יכול להוביל להתפרצויות זעם מצד הילדים, לחיפוש אין סופי של תשומת לב (חיובית ושלילית כאחד) ולבדיקת הגבולות.
מתוך מקום זה, ילדים לומדים דפוסי התנהגות ונוצרות אצלם בראש "אמונות מגבילות" בנוגע למגוון נושאים, ביניהם- הורות, קריירה וכסף.
אמונות מגבילות הן אמונות אשר חוסמות או מעכבות את ההתפתחות שלנו או את השינוי הרצוי.
הגילאים בהן נטמעות אמונות שיותר קשה לשנות אותן, הם 0-7. למשל, אם ילד חווה לחץ ומתח ושומע משפטים כמו "אני לא אגיע למסיבת כיתה, יש לי פגישה דחופה", או "אי אפשר להתפרנס פה בכבוד, הכל קשה!" … זה עלול לייצר אצלו אמונות מגבילות שכסף הוא מקור ללחץ וצעקות, שהקריירה יותר חשובה ממנו ולכן כאשר יגדל, יחסיו עם כסף יהיו שליליים ומערכת היחסים שלכם תהייה רחוקה. מכאן נוצרת אווירה שלילית בבית, תקשורת לא נעימה וריחוק, שלפעמים קשה לעצור אותו.
המערכת השנייה אשר נפגעת, היא כמובן הקריירה, או במילים אחרות- העסק שלנו.
העסק שהשקענו בו כל כך הרבה. עברנו תהליך מיתוג ובחרנו לוגו מהמם, עסקנו בכתיבת תוכן לאתר והשקענו את מרבית כספינו למישהו שיעצב לנו אותו, פיתחנו מגוון שירותים עבור הלקוחות הפוטנציאלים שלנו, למדנו דרכי שיווק, עברנו קורס מכירות, משא ומתן ועוד…
ואחרי כל זה, אנחנו מוצאים את עצמינו מגיעים לפגישות מותשים וטרודים, מנהלים שיחות חסרות סבלנות, מקבלים ריקושטים מלקוחות לא מרוצים או מאבדים לקוחות פוטנציאלים, הקשר עם העובדים מתוח והכל מתנהל תחת לחץ ועצבים.
במקביל, אנו מנסים לרצות את כל העולם ולרגע מאבדים קצת את עצמינו. לחץ נפשי ורגשי קבוע שלא מאפשר שלווה, בשום מערכת בה אנו נמצאים. ואם זה לא מספיק?
אנו נוטים למלא את מחשבותינו בשלילי וחווים רגשות אשמה על "איזה הורה גרוע אני", "אני לא מספיק מעורב בחיים של הילדים שלי", "אני לא משקיע מספיק בעסק", או "אני מוותר לעצמי", מחשבות אשר מעצימות את מדדי הלחץ והמתח.
"בני אדם אינם מגיבים למציאות החיים כפי שהיא,
אלא כפי שהם תופסים אותה " – אפיקטטוס – אני מאמינה שהבחירה לחיות חיים עמוסים ומתוחים או לחיות חיים מלאים ושלווים, תלויה בנו.
הדבר הראשון והחשוב ביותר, הוא ליצור הפרדה ברורה בין זמן עבודה לבין הזמן בבית. בתור הורים יש לנו דרישות וגבולות ברורים עם ילדינו, (מה מותר ומה אסור) וגם בתור בעלי עסקים, יש לנו דרישות וגבולות עם העובדים, הספקים או הלקוחות שלנו.
* צרו גבולות גם לעצמכם.
מרבית העצמאיים "לוקחים את העבודה הביתה" ובזמן משחק או ארוחת ערב עם הילדים, הם מוצאים את עצמם בודקים או משיבים למיילים והודעות מלקוחות. ולהיפך, בזמן עבודה מוצאים עצמם עסוקים במטלות וארגונים הקשורים לבית. דבר זה מייצר מתח רב, כעסים, אכזבה, תסכול ועוד.
* לפעמים כדי לייצר שינוי פנימי, עלינו ליצור שינוי חיצוני אחד קטן. ולכן, בתור התחלה – החליפו בגדים כאשר אתם מגיעים הביתה.
עברו לבגדים נוחים וקלילים, שימו את הנייד בצד ואת כל מה שקשור לעבודה ופשוט היו נוכחים.
* כמו בבית, כך גם בעסק.
הסבירו למשפחה את השעות בהן אתם נוכחים בעבודה והשאירו בצד, (באופן זמני) את המחשבות הקשורות בהתנהלות של הבית.
*צרו זמן איכות עם בן / בת הזוג שלכם ועם הילדים (יחד ובנפרד), והיו מרוכזים רק בזה. במידה וישנם מקרים לא צפויים או דחופים, שתפו אותם בסיבה בגללה אתם קמים והבטיחו לחזור מיד כאשר תסיימו. את זמן האיכות קבעו בדיוק כפי שאתם קובעים פגישות עבור העסק שלכם. יום ושעה אותם תקדישו אך ורק לזמן משפחה.
* שתפו את הילדים במטלות הבית, כדי שתוכלו להתפנות יותר לזמן איכות ולא רק לארגון וסדר. זמן איכות מעצים את הקשר המשפחתי, ישנה תחושה של אהבה, שייכות וזה משפיע באופן ישיר על הביטחון והדימוי העצמי של יקיריכם.
* נהלו שיחה מכבדת עם בן/בת הזוג שלכם וקבעו מראש תחומי אחריות, כדי להקל על הלחץ היומיומי. כאשר דברים ידועים מראש, תוכלו לחוות יותר שלווה בהתנהלות היומיומית.
* כדי להוריד את מפלס הלחץ בבוקר- קומו שעה לפני הילדים, התארגנו והעירו אותם רק כאשר אתם מוכנים. בחרו את הבגדים יחד איתם והכינו את הכריכים, יום לפני.
* שמרו על תקשורת פתוחה, מקרבת ואוהבת עם המשפחה והשתמשו במגע.
* שתפו את יקיריכם בתחושות ובמחשבות שלכם.
* היו פתוחים לקבלת ביקורת.
* נהלו יומן מסודר עם גבולות ברורים של "קריירה" ו"משפחה".
* שאלו את עצמכם שאלות כמו – "מה יותר חשוב לי עכשיו?" , "האם זה לא סובל דיחוי?" ו"מה אני מוכן לעשות כדי ליצור שינוי?".
ובתוך התמרון בין הקריירה למשפחה…
* מצאו זמן איכות שלכם עם עצמכם! אתם תצליחו ליצור מערכות יחסים חיוביות ואוהבות, משפחה לתפארת וקריירה מוצלחת, רק אם תסכימו להתבונן אל תוך עצמכם ולהקדיש גם לכם, זמן איכות לדברים שאתם באמת אוהבים.
11 תגובות
טיפים חשובים ופשוטים לחיים שפויים ומוצלחים יותר.
דנה
אהבתי את מה שכתבת:
"מרבית העצמאיים "לוקחים את העבודה הביתה" ובזמן משחק או ארוחת ערב עם הילדים
הם מתעסקים בעבודה, דבר זה מייצר מתח רב, כעסים, אכזבה, תסכול ועוד."
בהחלט נכון, אחד הגורמים החשובים לתקשורת טובה עם הילדים.
מאמר מקסים
אמיר
מאמר מדהים, כל הכבוד ליוצרת!!!
דנה הדברים שלך כל כך נכונים!
הרבה עצות שהתחברתי אליהן באופן מיידי.
תודה רבה על הבנה אמיתית…
דנה, את אלופה!!!
כל כך מדוייק ונכון.
למדתי רבות מדברייך. אין ספק שבעידן של היום יש לשלב נכון בין הקריירה, הילדים והזוגיות ולהישאר שפויים.
בהצלחה גדולה!
כל כך קל להישאב לעבודה ולשוטף על חשבון הבית.
מאמר מעניין עם הרבה חומר למחשבה.
תודה
דנה תודה לך על התובנות..תודה על העצות הכל כך נכונות…לפעמים אני חושבת איפה היו העצות כשילדי היו צעירים..ושהייתי זקוקה להכוונה ..
תודה לך ובהצלך..מאמר יפה ויעיל ביותר
דנה התחברתי מאוד לעצות והטיפים שנתת
אני מרגישה שקיבלתי כלים מעשיים לחיים וזה יוצר סדר וארגון בחיי משפחתי
המאמר נתן לי אפשרות לבחון ולהבין שאפשר לשנות הרגלים וליצור אוירה טובה ורגועה !
מאמר מקסים ומעניין
תודה והרבה הצלחה !
יופי של מאמר.
כיסית את המצב עם גורמיו
וגם נתת כיוון וטיפים מעשיים לביצוע כדי ליצור שינוי ושיפור.
ממש בעל ערך
שרי זומר
יד ביד- אימון והעצמה לילדים,נוער והורים
0544-633715
https://www.facebook.com/sarizommer4u
טיפים מצויינים להתנהלות משלבת בין משפחה לקריירה!
יופי של מאמר ⚘
טיפים נהדרים להתנהלות משולבת בין משפחה לקריירה!